Health News (NL)

 • Is het eten van insecten gezond of ongezond?
  by Juglen Zwaan on February 4, 2023 at 12:32 pm

  Vorige maand heeft de Europese Commissie toestemming gegeven voor het verwerken van krekels en meelwormen in ons voedsel. Op sociale media wordt insectenmeel door velen met klem afgeraden, met name vanwege de stoffen chitine en metamorfische steroïde. Chitine zou een giftige stof zijn die kanker aanjaagt. Als gevolg van al deze ophef, stroomde mijn mailbox … Lees verder > Het bericht Is het eten van insecten gezond of ongezond? verscheen eerst op aHealthylife.nl.

 • Letselschade door een ongeval? Dit zijn de stappen die je moet nemen
  by Redactie on January 31, 2023 at 8:24 am

  Een ongeval is altijd vervelend, maar het wordt nog vervelender als je letselschade oploopt. Letselschade is schade aan je lichaam, geest of emoties die het gevolg is van een ongeval. Dit kan verschillende vormen aannemen, zoals fysieke verwondingen, psychische problemen of emotionele stress. Wat is letselschade door een ongeval nou precies? En wat zijn de… Het bericht Letselschade door een ongeval? Dit zijn de stappen die je moet nemen verscheen eerst op Gezondheidinfo.

 • Is het eten van een banaan als ontbijt gezond?
  by Juglen Zwaan on January 25, 2023 at 2:04 pm

  Bananen zijn veelzijdige en smaakvolle vruchten die vaak wordt gebruikt in smoothies, bakproducten, sauzen en desserts. Veel mensen eten ook graag bananen bij het ontbijt, zowel omdat ze makkelijk mee te nemen zijn als vanwege de lage prijs. Sommigen vragen zich echter af of bananen wel een goede optie zijn als ontbijt. Dit artikel gaat … Lees verder > Het bericht Is het eten van een banaan als ontbijt gezond? verscheen eerst op aHealthylife.nl.

 • 8 belangrijke gezondheidsvoordelen van appels
  by Juglen Zwaan on January 21, 2023 at 4:08 pm

  Met meer dan 7000 verschillende rassen die wereldwijd verkrijgbaar zijn, is het geen verrassing dat appels  de meest geconsumeerde vrucht ter wereld zijn (1). Er is een appel voor iedereen, van zoete rode variëteiten, zoals Red Delicious, Fuji of Gala, tot pittige groene, zoals Granny Smith – mijn persoonlijke favoriet, die ik lekker vind met … Lees verder > Het bericht 8 belangrijke gezondheidsvoordelen van appels verscheen eerst op aHealthylife.nl.

 • Cadmium in chocolade: hoe ernstig is dit?
  by Juglen Zwaan on January 18, 2023 at 11:07 am

  Recent is er een nieuw rapport van het Amerikaanse Consumer Reports (CR) verschenen, waaruit blijkt dat zeer veel chocolade – ook in de Nederlandse winkels – is vervuild met lood en cadmium. Ik heb hier vele e-mailtjes over gekregen, dus daarom duiken we vandaag in dit uitgebreide rapport over zware metalen in chocolade. Chocolade staat … Lees verder > Het bericht Cadmium in chocolade: hoe ernstig is dit? verscheen eerst op aHealthylife.nl.

 • 12 krachtige ayurvedische kruiden en specerijen met gezonde eigenschappen
  by Juglen Zwaan on January 14, 2023 at 2:14 pm

  Ayurveda is een traditioneel Indiaas geneeskundesysteem. Het is gericht op het behoud van gezondheid en welzijn door het in evenwicht houden van de geest en het lichaam het voorkómen van ziekte, in plaats van ziektebehandeling. Daartoe wordt een holistische aanpak gehanteerd die een combinatie is van dieet, lichaamsbeweging en leefstijlveranderingen (1). Ayurvedische kruiden en specerijen … Lees verder > Het bericht 12 krachtige ayurvedische kruiden en specerijen met gezonde eigenschappen verscheen eerst op aHealthylife.nl.

 • Medicijntesten in Nederland
  by Redactie on January 6, 2023 at 9:34 am

  Medicijntesten zijn een belangrijk onderdeel van het ontwikkelingsproces van nieuwe medicijnen. Voordat een nieuw medicijn op de markt gebracht kan worden, moet het aan strenge eisen voldoen om te kunnen worden goedgekeurd door de gezondheidsautoriteiten. Dit betekent dat het medicijn grondig getest moet worden om te zien of het veilig en effectief is. Hoe medicijntesten… Het bericht Medicijntesten in Nederland verscheen eerst op Gezondheidinfo.

 • Foodwatch: rozijnen bevatten extreem veel bestrijdingsmiddelen
  by Juglen Zwaan on December 19, 2022 at 8:05 pm

  De voedselwaakhond Foodwatch heeft deze week laten weten dat rozijnen in de Nederlandse supermarkten gemiddeld 18,6 soorten bestrijdingsmiddelen bevatten. De rozijnen van de Jumbo blijken zelfs 39 soorten resten te bevatten. De NVWA doet hier niks mee en ook de supermarkten ondernemen geen enkele actie. In 2021 bleken rozijnen ook al een hoger gehalte aan … Lees verder > Het bericht Foodwatch: rozijnen bevatten extreem veel bestrijdingsmiddelen verscheen eerst op aHealthylife.nl.

 • Zijn aardappels gezond of ongezond?
  by Juglen Zwaan on December 17, 2022 at 2:09 pm

  Als het om aardappels gaat, zijn de meningen sterk verdeeld. Er lijken duidelijk twee kampen te bestaan. Volgens sommigen maken aardappels je dik en kun je er diabetes van krijgen, maar anderen beweren juist dat ze heel gezond zijn. Tot voor kort waren aardappels in Nederland volksvoedsel nummer één. Hoe zit dit nu precies? In … Lees verder > Het bericht Zijn aardappels gezond of ongezond? verscheen eerst op aHealthylife.nl.

 • Kaarsen kunnen giftige dampen afgeven
  by Juglen Zwaan on December 15, 2022 at 9:50 am

  Op nu.nl wordt gewaarschuwd voor het overmatig branden van kaarsen, omdat er hierbij giftige stoffen kunnen vrijkomen. Het gaat hierbij om dezelfde stoffen als bij tabaksrook. Door de energiecrisis ventileren veel mensen slecht en kan de lucht in huis erg slecht worden door het branden van veel kaarsen. De vrijkomende stoffen, die kankerverwekkend zijn, hopen … Lees verder > Het bericht Kaarsen kunnen giftige dampen afgeven verscheen eerst op aHealthylife.nl.

%d bloggers like this: