Health News (NL)

 • De Dirty Dozen: deze groenten en fruit bevatten het meeste en minste bestrijdingsmiddelen
  by Juglen Zwaan on May 6, 2021 at 8:41 am

  Elk jaar brengt het wetenschappelijk onderzoeksteam van de EWG een update uit met de vastgestelde hoeveelheid aan bestrijdingsmiddelen op groente en fruit. Hieruit volgt dan de bekendmaking van de beroemde Dirty Dozen en Clean Fifteen, die respectievelijk de gewassen met de meeste en minste bestrijdingsmiddelen weergeven. In dit artikel bespreken we de resultaten! Eerst even … Lees verder > Het bericht De Dirty Dozen: deze groenten en fruit bevatten het meeste en minste bestrijdingsmiddelen verscheen eerst op aHealthylife.nl.

 • Meer risico op artrose bij het slikken van bloedverdunners die vitamine K remmen
  by Redactie on May 4, 2021 at 6:49 am

  Bepaald soort bloedverdunners vergroten de kans op slijtage aan de gewrichten. Onderzoekers van het Erasmus MC adviseren artsen om met hun patiënten te bekijken of overstappen op andere bloedverdunners mogelijk is. Voor het eerst is door onderzoek aangetoond dat vitamine K invloed heeft op de mate van artrose. Bepaalde bloedverdunners remmen de hoeveelheid vitamine K… Het bericht Meer risico op artrose bij het slikken van bloedverdunners die vitamine K remmen verscheen eerst op Gezondheidinfo.

 • 9 Voedingstips om je CO2-voetafdruk te verkleinen
  by Juglen Zwaan on May 1, 2021 at 12:39 pm

  Veel mensen voelen een dringende behoefte om hun impact op de aarde te verminderen vanwege de catastrofale gevolgen van de klimaatverandering en de ontginning van hulpbronnen. Eén strategie is het verkleinen van je CO2-voetafdruk, die een maat is voor je totale uitstoot van broeikasgassen, niet alleen door autorijden of elektriciteitsverbruik, maar ook door levensstijlkeuzes, zoals … Lees verder > Het bericht 9 Voedingstips om je CO2-voetafdruk te verkleinen verscheen eerst op aHealthylife.nl.

 • 11 redenen waarom te veel suiker slecht voor je is
  by Juglen Zwaan on April 24, 2021 at 11:33 am

  Van pastasaus tot pindakaas, toegevoegde suiker vind je zelfs in de meest onverwachte producten. Veel mensen vertrouwen voor hun maaltijden en snacks op snelle, bewerkte voedingsmiddelen. Omdat deze producten vaak toegevoegde suikers bevatten, vormt het een groot deel van hun dagelijkse calorie-inname. Bij volwassenen in de VS vormen toegevoegde suikers tot 17% van de totale … Lees verder > Het bericht 11 redenen waarom te veel suiker slecht voor je is verscheen eerst op aHealthylife.nl.

 • Dieet- en voedingsadvies bij een histamine intolerantie
  by Juglen Zwaan on April 23, 2021 at 9:14 am

  Het is weer een poosje geleden dat we een lezersvraag hebben beantwoord, dus het is weer de hoogste tijd. Dit keer behandelen we een intolerantie voor histamine. Er komen dagelijks vele vragen binnen en de vraag hoe we een gevoeligheid voor histamine met voeding kunnen bijsturen komt regelmatig voorbij. Misschien heb je zelf last van … Lees verder > Het bericht Dieet- en voedingsadvies bij een histamine intolerantie verscheen eerst op aHealthylife.nl.

 • Hernia operatie bij een kwart van de mensen niet zaligmakend
  by Redactie on April 21, 2021 at 6:18 pm

  Veel patiënten ervaren na een hernia-operatie nog steeds pijnklachten. Bij een kwart is opnieuw (pijn)behandeling nodig binnen het jaar na de ingreep. Dit blijkt uit onderzoek van Zorgverzekeraars Nederland (ZN), Vektis, het Radboud Universitair Medisch Centrum, de Sint Maartenkliniek en het Amphia Ziekenhuis. Voor het eerst zijn de uitkomsten van hernia operaties in beeld gebracht…. Het bericht Hernia operatie bij een kwart van de mensen niet zaligmakend verscheen eerst op Gezondheidinfo.

 • Wat is pectine? Uitleg over een unieke vezel
  by Juglen Zwaan on April 17, 2021 at 3:12 pm

  Pectine is een unieke vezelsoort die voorkomt in fruit en groenten. Het is een oplosbare vezel die bekend staat als een polysacharide, een lange keten van onverteerbare suikers. Bij verhitting in aanwezigheid van vloeistof zet pectine uit, waardoor het verandert in een soort gelei. Het is daarom een prima verdikkingsmiddel voor jam en gelei (1). … Lees verder > Het bericht Wat is pectine? Uitleg over een unieke vezel verscheen eerst op aHealthylife.nl.

 • Keuringsdienst van Waarde: waterfilters volstrekt onzin! Is dat echt zo?
  by Juglen Zwaan on April 12, 2021 at 10:35 am

  Afgelopen donderdag behandelde de Keuringsdienst van Waarde de vraag of waterfilters in Nederland zin hebben of niet. Het onderwerp van de uitzending was van tevoren aangekondigd, dus ik zat al klaar op het puntje van mijn stoel. Ik had vooraf al een vermoeden welke kant het op zou gaan en dat bleek inderdaad het geval: … Lees verder > Het bericht Keuringsdienst van Waarde: waterfilters volstrekt onzin! Is dat echt zo? verscheen eerst op aHealthylife.nl.

 • Verplichte werkschoenen in verschillende sectoren
  by Redactie on April 12, 2021 at 10:05 am

  Op de bouwplaats is het verplicht om veiligheidsschoenen en een helm te dragen. Dit hoeft niet te betekenen dat het per se zwarte werkschoenen moeten zijn. Er zijn ook veiligheidsschoenen die modieus en sportief zijn zonder in te boeten op veiligheid. Dit zorgt ervoor dat je tegenwoordig ook trendy én veilig over de bouwplaats kunt… Het bericht Verplichte werkschoenen in verschillende sectoren verscheen eerst op Gezondheidinfo.

 • Hoeveel eetmomenten op een dag is het gezondst?
  by Juglen Zwaan on April 10, 2021 at 8:23 am

  Er zijn mensen die denken dat 6 keer op een dag eten gezonder is dan 3. Zelfs deskundigen beweren soms dat een start met een stevig ontbijt de bloedsuiker stabiliseert en dat het eten van 5 tot 6 kleine maaltijden per dag voorkomt dat je stofwisseling vertraagt. Er is dus veel verwarrend advies over de … Lees verder > Het bericht Hoeveel eetmomenten op een dag is het gezondst? verscheen eerst op aHealthylife.nl.

%d bloggers like this: