Health News (NL)

 • De 20 beste voedingsmiddelen voor gezonde longen
  by Juglen Zwaan on May 20, 2022 at 2:11 pm

  Om je op je best te voelen is het van groot belang om je longen gezond te houden. Toch kunnen sommige veelvoorkomende factoren, zoals blootstelling aan sigarettenrook en giftige stoffen in het milieu, evenals het eten van ontstekingsbevorderende voeding, een tol eisen van dit belangrijke orgaan. Bovendien kunnen veelvoorkomende aandoeningen, zoals astma, COPD (chronische obstructieve … Lees verder > Het bericht De 20 beste voedingsmiddelen voor gezonde longen verscheen eerst op aHealthylife.nl.

 • Kunstmatige zoetstoffen mogelijk kankerverwekkend
  by Juglen Zwaan on May 20, 2022 at 1:27 pm

  Al jaren is er veel discussie over de vraag of kunstmatige zoetstoffen wel zo gezond zijn. Inmiddels zijn er aanwijzingen dat je deze vorm van suiker maar beter kunt laten staan, want volgens een recente studie wordt het regelmatig nuttigen van kunstmatige zoetstoffen in verband gebracht met een 13% hogere kans op kanker. Dat is zorgwekkend, want … Lees verder > Het bericht Kunstmatige zoetstoffen mogelijk kankerverwekkend verscheen eerst op aHealthylife.nl.

 • 9 voedingsmiddelen die veel resistent zetmeel bevatten
  by Juglen Zwaan on May 14, 2022 at 12:40 pm

  Resistent zetmeel bestaat uit unieke vezels met indrukwekkende gezondheidsvoordelen. Slechts een paar voedingsmiddelen bevatten echter grote hoeveelheden hiervan (1). Daarbij gaat resistent zetmeel tijdens het koken vaak verloren. Wat is resistent zetmeel en waarom is het goed voor je?De meeste koolhydraten die je eet, zoals die in granen, pasta en aardappels, zijn zetmeel. Sommige zetmeelsoorten zijn resistent … Lees verder > Het bericht 9 voedingsmiddelen die veel resistent zetmeel bevatten verscheen eerst op aHealthylife.nl.

 • Wat is resistent zetmeel en waarom is het zo gezond?
  by Juglen Zwaan on May 12, 2022 at 7:27 am

  De laatste 10 jaar wordt er steeds meer gesproken over de gezondheidsvoordelen van resistent zetmeel. Maar wat is dat precies? In dit artikel bespreken we uitgebreid wat er zo gezond is aan resistent zetmeel en zoeken we uit waar het allemaal in zit. Wat is resistent zetmeel? Veel van wat we eten bestaat uit koolhydraten, … Lees verder > Het bericht Wat is resistent zetmeel en waarom is het zo gezond? verscheen eerst op aHealthylife.nl.

 • Wat is het verschil tussen licht en donker gebrande koffiebonen?
  by Juglen Zwaan on May 7, 2022 at 2:18 pm

  Als het om koffie gaat hebben de meeste mensen een voorkeur voor een bepaalde soort. Voor sommigen is het ijskoffie, voor anderen is het een hete espresso. Velen hebben een voorkeur voor een lichte of juist liever een donkere branding. Je hebt vast wel eens mensen horen praten over de verschillen tussen licht en donker … Lees verder > Het bericht Wat is het verschil tussen licht en donker gebrande koffiebonen? verscheen eerst op aHealthylife.nl.

 • Smartwatches: wat zijn de gezondheidsvoordelen?
  by Juglen Zwaan on May 4, 2022 at 1:15 pm

  De afgelopen week ben ik 40 geworden. Uit studies heb ik begrepen dat je tot je 40e bulletproof bent, maar dat het herstelvermogen van het lichaam daarna terugloopt. Hierdoor wordt het des te belangrijker om goed voor jezelf te zorgen. Eén van de hulpmiddelen die mij een steuntje in de rug geeft, is mijn smartwatch. … Lees verder > Het bericht Smartwatches: wat zijn de gezondheidsvoordelen? verscheen eerst op aHealthylife.nl.

 • De Dirty Dozen 2022: deze groenten en fruit bevatten het meeste en minste bestrijdingsmiddelen
  by Juglen Zwaan on April 26, 2022 at 8:41 am

  Elk jaar brengt het wetenschappelijk onderzoeksteam van de EWG een update uit met de vastgestelde hoeveelheid aan bestrijdingsmiddelen op groente en fruit. Hieruit volgt dan de bekendmaking van de beroemde Dirty Dozen en Clean Fifteen, die respectievelijk de gewassen met de meeste en minste bestrijdingsmiddelen weergeven. In dit artikel bespreken we de resultaten! Eerst even … Lees verder > Het bericht De Dirty Dozen 2022: deze groenten en fruit bevatten het meeste en minste bestrijdingsmiddelen verscheen eerst op aHealthylife.nl.

 • Hoe lang is overgebleven sushi houdbaar?
  by Juglen Zwaan on April 22, 2022 at 2:41 pm

  Sushi is een traditioneel Japans gerecht dat over de hele wereld zeer populair is (1). Hoewel veel mensen sushi associëren met rauwe vis, kan het ook worden gemaakt met een verscheidenheid aan gekookte zeevruchten. Andere ingrediënten zijn groenten en rijst in azijn, gewikkeld in gedroogd zeewier (nori). Als je thuis sushi hebt gemaakt of uit … Lees verder > Het bericht Hoe lang is overgebleven sushi houdbaar? verscheen eerst op aHealthylife.nl.

 • Bloedarmoede: snel moe en duizelig
  by Redactie on April 21, 2022 at 9:35 am

  Bloedarmoede wil niet zeggen dat je te weinig bloed hebt. Vaak wordt bloedarmoede ook ijzertekort genoemd. Maar het is een tekort aan het zogenoemde “hemoglobine” in het bloed.  Dit kan vermoeidheidsklachten en duizeligheid geven. Ik ben erg vermoeid. Kan ik bloedarmoede hebben? Huisarts Monique Tjon-A-Tsien geeft aan nu.nl aan dat dit goed mogelijk is. Maar… Het bericht Bloedarmoede: snel moe en duizelig verscheen eerst op Gezondheidinfo.

 • Dagelijks een beetje rauwe groenten goed voor je gezondheid
  by Juglen Zwaan on April 20, 2022 at 2:33 pm

  Groente en fruit zijn gezond, dat is voor velen geen nieuws. Als we een groot recent onderzoek moeten geloven, is het toch verstandig om een deel van je groente rauw te eten. Het langdurig koken van je groente kan een nadelig effect hebben op de hoeveelheid vitamines, mineralen, polyfenolen, carotenen, glucosinolaten en vrije aminozuren. Een deel van … Lees verder > Het bericht Dagelijks een beetje rauwe groenten goed voor je gezondheid verscheen eerst op aHealthylife.nl.

%d bloggers like this: