Health News (NL)

 • Tekort aan selenium en zink verergeren mogelijk verloop COVID-19
  by Juglen Zwaan on October 19, 2021 at 10:19 am

  De afgelopen week hebben wetenschappers van de Universiteit van Gent bekendgemaakt dat er waarschijnlijk een sterk verband is tussen de ernst van besmetting met het coronavirus en de aanwezigheid van bepaalde nutriënten in het lichaam. De meeste mensen denken bij risicofactoren voor een ernstig verloop van covid-19 aan overgewicht, leeftijd, diabetes, kanker of hart- en … Lees verder > Het bericht Tekort aan selenium en zink verergeren mogelijk verloop COVID-19 verscheen eerst op aHealthylife.nl.

 • Anti-aging tips: veroudering vertragen & terugdraaien
  by Juglen Zwaan on October 16, 2021 at 12:51 pm

  Sommige mensen vinden het verschrikkelijk om ouder te worden. Zij zien op tegen een haperend geheugen, de rimpels en het energieniveau dat terugloopt. Anderen vinden het ouder worden geweldig. Een doorleefd gezicht zien zij als een teken van levenservaring en wijsheid. De onzekerheid is minder en aan het getwijfel is vaak een eind gekomen. Hoe … Lees verder > Het bericht Anti-aging tips: veroudering vertragen & terugdraaien verscheen eerst op aHealthylife.nl.

 • Dieet kinderen even slecht als 10 jaar geleden
  by Juglen Zwaan on October 15, 2021 at 10:20 am

  UNICEF waarschuwt dat veel kinderen onder de 2 niet de nutriënten binnenkrijgen die ze wel nodig hebben. Dit kan tot onherstelbare permanente schade leiden. Vooral mensen met weinig middelen vallen ten prooi aan marketeers. Veel kinderen krijgen wel genoeg calorieën binnen, maar niet voldoende micronutriënten. Gelukkig wordt er inmiddels gewerkt aan een verbod op energiedrankjes … Lees verder > Het bericht Dieet kinderen even slecht als 10 jaar geleden verscheen eerst op aHealthylife.nl.

 • Je wordt niet dik van veel eten, je gaat veel eten van dik zijn
  by Juglen Zwaan on October 13, 2021 at 10:23 am

  Het oude idee dat je dik wordt van veel eten blijkt toch niet helemaal te kloppen: volgens onderzoek is het juist precies andersom: het proces van aankomen zorgt ervoor dat we honger krijgen en dus te veel gaan eten. Het oude energiebalansmodel, dat stelt dat het aankomen wordt veroorzaakt doordat je meer calorieën eet dan … Lees verder > Het bericht Je wordt niet dik van veel eten, je gaat veel eten van dik zijn verscheen eerst op aHealthylife.nl.

 • Veganistische ‘schijf van vijf’ ontwikkeld
  by Juglen Zwaan on October 12, 2021 at 10:27 am

  De laatste jaren neemt het aandeel veganisten onder Nederlanders steeds meer toe. De Nederlandse Vereniging voor Veganisme (NVV) had eerder dit jaar al de Schijf van vijf voor veganisten gelanceerd, maar 7 vegan diëtisten hebben er nog eens goed naar gekeken en dit verder uitgewerkt en omgedoopt tot de Schijf for life. Het dieet bestaat … Lees verder > Het bericht Veganistische ‘schijf van vijf’ ontwikkeld verscheen eerst op aHealthylife.nl.

 • Voedingsindustrie lobbyt tegen verplichte Nutri-Score
  by Juglen Zwaan on October 11, 2021 at 10:29 am

  Zoals je misschien is opgevallen, vermelden veel etiketten van voedsel tegenwoordig de Nutri-Score. Met een indeling van A t/m E wordt aangegeven hoe gezond of ongezond zo’n product is. Veel ongezonde producten vallen snel door de mand, zodat ook een leek kan zien dat ongezonde producten met een etiket vol loze beloften beter in de … Lees verder > Het bericht Voedingsindustrie lobbyt tegen verplichte Nutri-Score verscheen eerst op aHealthylife.nl.

 • De 20 beste superfoods voor gewichtsverlies
  by Juglen Zwaan on October 9, 2021 at 10:48 am

  ‘Superfood’ is een woord dat vaak wordt gebruikt voor voedingsmiddelen die rijk zijn aan voedingsstoffen en veel gunstige effecten op de gezondheid hebben. Veel superfoods bevorderen niet alleen de algemene gezondheid, maar bevatten ook specifieke verbindingen, antioxidanten en micronutriënten die gewichtsverlies kunnen bevorderen. Hieronder vind je 20 van de beste superfoods voor gewichtsverlies, allemaal wetenschappelijk … Lees verder > Het bericht De 20 beste superfoods voor gewichtsverlies verscheen eerst op aHealthylife.nl.

 • Gezond dieet kan mogelijk beschermen tegen COVID-19
  by Juglen Zwaan on October 7, 2021 at 10:29 am

  Onderzoekers van de King’s en Harvard Medical School hebben de data van meer dan 600,000 mensen onderzocht die meededen aan de ZOE COVID Study. Van deze groep liep zo’n 19% corona op. Het blijkt dat de deelnemers met een dieet dat van hoge kwaliteit is, ongeveer 10% minder kans hebben om covid-19 te ontwikkelen. Het … Lees verder > Het bericht Gezond dieet kan mogelijk beschermen tegen COVID-19 verscheen eerst op aHealthylife.nl.

 • Partners beïnvloeden elkaars gezondheid
  by Juglen Zwaan on October 4, 2021 at 11:29 am

  Volgens een grote studie met data uit Nederland en Japan, is de gezondheid van koppels sterk verstrengeld. Na verloop van tijd kunnen partners elkaars lichaamsfiguur overnemen, maar ook aandoeningen zoals hoge bloeddruk of specifieke ziektes. ‘Waar je mee omgaat, daar raak je door besmet’ blijkt dus te kloppen. Koppels nemen elkaars gezonde en ongezonde gewoontes … Lees verder > Het bericht Partners beïnvloeden elkaars gezondheid verscheen eerst op aHealthylife.nl.

 • De 17 beste voedingsmiddelen om je bloedsuiker te reguleren
  by Juglen Zwaan on October 1, 2021 at 11:37 am

  Voor mensen met prediabetes, diabetes of andere aandoeningen die van invloed zijn op de bloedsuikerspiegel, is het dieet een belangrijke factor in het handhaven van een gezonde bloedsuikerspiegel. Hoewel factoren als lichaamsgewicht, activiteit, stress en genetica ook een rol spelen bij het handhaven van de bloedsuikerspiegel, is het volgen van een gezond voedingspatroon cruciaal voor … Lees verder > Het bericht De 17 beste voedingsmiddelen om je bloedsuiker te reguleren verscheen eerst op aHealthylife.nl.

%d bloggers like this: