Health News (NL)

 • Spaanse onderzoekers: Vitamine D effectief tegen corona
  by Juglen Zwaan on September 13, 2020 at 10:07 am

  De afgelopen week zijn de resultaten bekend gemaakt van een Spaans onderzoek naar vitamine D bij de behandeling van COVID-19. Vitamine D bleek de standaardbehandeling veel effectiever te maken. In dit artikel bespreken we de details. De opzet van de studie De studie was van het type gerandomiseerd en dan ook nog dubbelblind. Dat betekent … Lees verder > Het bericht Spaanse onderzoekers: Vitamine D effectief tegen corona verscheen eerst op aHealthylife.nl.

 • Appelazijn en je gezondheid: wat zegt de wetenschap?
  by Juglen Zwaan on September 12, 2020 at 1:25 pm

  Veel mensen hebben een fles azijn in de keukenkast staan. Liefhebbers van gezondheid kiezen meestal voor appelazijn. Voegt appelazijn echt iets toe aan je gezondheid? In dit artikel bespreken we wat appelazijn is en wat het volgens de wetenschap kan doen voor je gezondheid. Wat is appelazijn?Appelazijn wordt geproduceerd in twee stappen: eerst worden appels … Lees verder > Het bericht Appelazijn en je gezondheid: wat zegt de wetenschap? verscheen eerst op aHealthylife.nl.

 • Wat is de houdbaarheid van water? Kan water bederven?
  by Juglen Zwaan on September 5, 2020 at 8:17 am

  Als je weleens een pak gebotteld water hebt gekocht, heb je misschien gezien dat er een houdbaarheidsdatum op de plastic verpakking staat afgedrukt. Momenteel vermelden de meeste soorten gebotteld water een houdbaarheidsdatum. Dit kan echter een beetje misleidend zijn; je vraagt je misschien af of het water veilig is na het verstrijken van de houdbaarheidsdatum … Lees verder > Het bericht Wat is de houdbaarheid van water? Kan water bederven? verscheen eerst op aHealthylife.nl.

 • De eiwit honger
  by Redactie on September 3, 2020 at 9:47 am

  De shakes zijn sinds een aantal jaren onverminderd populair. Binnen de categorie sportvoedingsmiddelen zijn eiwitpoeders een uitschieter. Online is de keuze van proteïnesupplementen nagenoeg eindeloos. Ook drogisterijen en sportscholen bieden eiwitpoeders en eiwitdranken aan. Gebruik Uit cijfers van de Nederlandse Dopingautoriteit blijkt dat ongeveer 60 procent van de 2 miljoen tot 2,5 miljoen bezoekers van… Het bericht De eiwit honger verscheen eerst op Gezondheidinfo.

 • Hoeveel calorieën verbrand je als je 10.000 stappen loopt?
  by Juglen Zwaan on August 29, 2020 at 8:28 am

  Regelmatig lopen heeft veel voordelen. Het is een gemakkelijke en kosteneffectieve vorm van lichamelijke activiteit en daarnaast kan elke dag voldoende stappen nemen je gezondheid ten goede komen doordat het je risico op depressie verlaagt en helpt bij gewichtsbeheersing, het verbeteren van de hersen- en botgezondheid en de algemene kwaliteit van leven (1). In de … Lees verder > Het bericht Hoeveel calorieën verbrand je als je 10.000 stappen loopt? verscheen eerst op aHealthylife.nl.

 • Kun je afkoelen door hete thee of een warme douche?
  by Juglen Zwaan on August 22, 2020 at 8:57 pm

  We zitten midden in de zomer en dat is te merken, want de temperaturen lopen regelmatig hoog op. Het wordt de laatste jaren steeds warmer in Nederland, waardoor er telkens weer vele hitterecords worden gevestigd. Veel mensen nemen voor het slapengaan een koude douche om af te koelen, maar is dat wel zo effectief? En … Lees verder > Het bericht Kun je afkoelen door hete thee of een warme douche? verscheen eerst op aHealthylife.nl.

 • Is eten van brood noodzakelijk tijdens je zwangerschap om voldoende jodium binnen te krijgen?
  by Redactie on August 18, 2020 at 12:48 pm

  Brood wordt de laatste jaren door veel voedingshypes in een kwaad daglicht gesteld. Wanneer je wilt afvallen zou je minder koolhydraten en dus minder brood moeten eten. Maar brood blijft een belangrijke voedselbron voor jodium. Dit is vooral tijdens de zwangerschap erg belangrijk. Tijdens de zwangerschap is het erg belangrijk om voldoende jodium binnen te… Het bericht Is eten van brood noodzakelijk tijdens je zwangerschap om voldoende jodium binnen te krijgen? verscheen eerst op Gezondheidinfo.

 • Aluminium in onze voeding een ziekmaker?
  by Juglen Zwaan on August 15, 2020 at 6:21 pm

  In de meeste huishoudens is wel een rol zilverfolie in de keuken te vinden. Met zilverfolie bedoelen we in feite aluminiumfolie. Veel mensen weten inmiddels dat aluminium en voedsel geen goede combinatie is, maar desondanks komt ons eten toch vaak in aanraking met dit metaal. Soms in de fabriek en soms gewoon thuis in de … Lees verder > Het bericht Aluminium in onze voeding een ziekmaker? verscheen eerst op aHealthylife.nl.

 • Waarom opruimen goed is voor je gezondheid (+ 7 tips)
  by Juglen Zwaan on August 13, 2020 at 11:17 am

  Recent stond er in de krant dat het hebben van een rommelig huishouden veel stress kan geven en je gezondheid kan schaden. Vorige maand ben ik naar Haarlem verhuisd. Omdat we twee huishoudens moesten samenvoegen, ben ik eens kritisch gaan kijken naar de spullen die ik in de loop van de jaren heb verzameld. Uiteindelijk … Lees verder > Het bericht Waarom opruimen goed is voor je gezondheid (+ 7 tips) verscheen eerst op aHealthylife.nl.

 • Langer fysiek en gezond met een traplift
  by Redactie on August 11, 2020 at 3:29 pm

  Iedereen wil natuurlijk het liefst zo lang mogelijk zelfstandig thuis blijven wonen. Sommige mensen kiezen daarom al vroeg voor een bungalow of vergelijkbare gelijkvloerse woning, maar ook woningen met één of meer verdiepingen kunnen gemakkelijk aangepast worden zodra je merkt dat je mobiliteit achteruit gaat. Er zijn tegenwoordig namelijk erg veel mogelijkheden op het gebied… Het bericht Langer fysiek en gezond met een traplift verscheen eerst op Gezondheidinfo.

%d bloggers like this: