Health News (NL)

 • 5 veelbelovende voordelen en toepassingen van zaagbladpalm
  by Juglen Zwaan on February 27, 2021 at 8:15 am

  De zaagpalm (Serenoa repens of Sabal serrulata), ook wel zaagbladpalm genoemd, is een soort palm uit het zuidoosten van de Verenigde Staten, Zuid-Europa en Noord-Afrika. De bessen van de plant worden vaak gebruikt in supplementen ter verbetering van de gezondheid van de prostaat en om de hormoonspiegels in evenwicht te brengen en haaruitval bij mannen … Lees verder > Het bericht 5 veelbelovende voordelen en toepassingen van zaagbladpalm verscheen eerst op aHealthylife.nl.

 • Luchtvervuiling: een verborgen ziekmaker (en wat je eraan kunt doen)
  by Juglen Zwaan on February 22, 2021 at 7:10 am

  De Volkskrant heeft vorige week de resultaten van hun eigen onderzoek naar de luchtkwaliteit in huis bekend gemaakt. Deze krant gaf opdracht om 23 woningen vol te hangen met luchtkwaliteitsmeters om zo gedurende 2 weken te kijken wat er gebeurt. De resultaten waren soms verbazingwekkend. De meters sloegen bijvoorbeeld rood uit op het moment dat … Lees verder > Het bericht Luchtvervuiling: een verborgen ziekmaker (en wat je eraan kunt doen) verscheen eerst op aHealthylife.nl.

 • Wat zijn de voordelen van enkelvoudig onverzadigde vetten?
  by Juglen Zwaan on February 20, 2021 at 12:05 pm

  Enkelvoudig onverzadigde vetten zijn gezonde vetten die voorkomen in olijfolie, avocado’s en bepaalde noten. Het is aangetoond dat enkelvoudig onverzadigde vetten een gezondheidsvoordelen hebben: ze kunnen helpen bij het afvallen, het risico op hartaandoeningen verminderen en ontstekingen remmen. Dit artikel bespreekt enkelvoudig onverzadigde vetten en het wetenschappelijke bewijs achter de voordelen ervan. Wat zijn enkelvoudig … Lees verder > Het bericht Wat zijn de voordelen van enkelvoudig onverzadigde vetten? verscheen eerst op aHealthylife.nl.

 • Warenautoriteit adviseert om geen servies van melamine met bamboe of maisvezels meer te gebruiken.
  by Redactie on February 17, 2021 at 6:44 pm

  Gebruik geen serviesgoed meer waarin melamine kunststof met bamboe of maisvezels is verwerkt. Zoals koffiebekers, bakjes en babyservies. Dit adviseert de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) maandag. De kans bestaat dat er teveel van de stof formaldehyde in je eten of drinken terechtkomt. Tegenwoordig is veel plastic servies vervangen door bamboe of maisvezels servies. Bij… Het bericht Warenautoriteit adviseert om geen servies van melamine met bamboe of maisvezels meer te gebruiken. verscheen eerst op Gezondheidinfo.

 • Hoe negatieve ionen onze gezondheid kunnen beïnvloeden
  by Juglen Zwaan on February 13, 2021 at 1:14 pm

  Recent heeft elektrotechnicus en ionisatiedeskundige Ton Rademaker bij Café Weltschmerz zijn ongenoegen geuit over het feit dat negatieve ionen niet worden ingezet tegen virussen in de lucht. Hij doet al sinds de jaren 80 onderzoek naar ionisatoren en het effect van negatieve ionen. In dit artikel bespreken we wat negatieve ionen wel en niet kunnen … Lees verder > Het bericht Hoe negatieve ionen onze gezondheid kunnen beïnvloeden verscheen eerst op aHealthylife.nl.

 • Zijn lectines gevaarlijk? De Plantparadox onder de loep!
  by Juglen Zwaan on February 13, 2021 at 12:57 pm

  De laatste jaren zijn steeds meer mensen bang geworden voor lectines in onze voeding. Sommigen zijn zeer fanatiek en doen er alles aan om ze te vermijden. Hoewel het bestaan van lectines al lange tijd bekend is onder deskundigen, raakt de term nu steeds meer ingeburgerd bij liefhebbers van een optimale gezondheid. Dit is vooral … Lees verder > Het bericht Zijn lectines gevaarlijk? De Plantparadox onder de loep! verscheen eerst op aHealthylife.nl.

 • 8 bewezen gezondheidsvoordelen van kombucha
  by Juglen Zwaan on February 6, 2021 at 2:51 pm

  Kombucha is een gefermenteerde thee die al duizenden jaren wordt gedronken. Het heeft niet alleen dezelfde gezondheidsvoordelen als thee, het is ook rijk aan gezonde probiotica. Kombucha bevat ook antioxidanten, kan schadelijke bacteriën doden en kan helpen bij het bestrijden van verschillende ziekten. Hieronder staat de top 8 van gezondheidsvoordelen van kombucha, gebaseerd op wetenschappelijk … Lees verder > Het bericht 8 bewezen gezondheidsvoordelen van kombucha verscheen eerst op aHealthylife.nl.

 • Is pindakaas gezond of ongezond?
  by Juglen Zwaan on February 5, 2021 at 7:24 am

  Pindakaas, wie is het niet groot mee geworden? Maar is pindakaas wel zo gezond? En zijn er verschillen tussen de verschillende soorten in de supermarkt? Na dit artikel weet je alles over deze kaas die eigenlijk geen kaas is! Een stukje geschiedenisIn 1886 heeft de Canadees Marcellus Gilmore Edson de voorloper van pindakaas uitgevonden, hij … Lees verder > Het bericht Is pindakaas gezond of ongezond? verscheen eerst op aHealthylife.nl.

 • Prostaatgezondheid en supplementen: dit zijn de feiten
  by Juglen Zwaan on January 30, 2021 at 12:55 pm

  Prostaatkanker is wereldwijd de meest voorkomende vorm van kanker bij mannen (1). Niet alle prostaatproblemen zijn echter levensbedreigend. Aangezien de prostaatklier de neiging heeft om groter te worden met de leeftijd, is het eigenlijk niet ongewoon voor mannen boven de 50 jaar om een vorm van prostaatproblemen te ervaren (2, 3). Toch kunnen zelfs de … Lees verder > Het bericht Prostaatgezondheid en supplementen: dit zijn de feiten verscheen eerst op aHealthylife.nl.

 • Astma verminderen met voeding, supplementen en leefstijl
  by Juglen Zwaan on January 23, 2021 at 1:02 pm

  Veel mensen vragen zich af of astmaklachten met voeding, supplementen en leefstijl kunnen worden verminderd. In de medische literatuur is hier veel over te vinden. In dit artikel tref je een overzicht van het op dit moment beschikbare bewijs. Wat is astma? Bij astma is het slijmvlies aan de binnenkant van de buisjes in de … Lees verder > Het bericht Astma verminderen met voeding, supplementen en leefstijl verscheen eerst op aHealthylife.nl.

%d bloggers like this: