Health News (NL)

 • Zijn probiotica goed bij obstipatie?
  by Juglen Zwaan on November 15, 2019 at 12:05 pm

  Obstipatie, ofwel verstopping, is een veelvoorkomend probleem dat wereldwijd ongeveer 16% van de volwassenen treft (1). Het is soms moeilijk te behandelen, wat ertoe leidt dat mensen zich tot natuurlijke remedies wenden en tot het kopen van supplementen zoals probiotica. Probiotica zijn levende, gunstige bacteriën die van nature in gefermenteerde voeding zitten, zoals in kombucha, … Lees verder > Het bericht Zijn probiotica goed bij obstipatie? verscheen eerst op aHealthylife.nl – Voeding & gezondheid.

 • De 6 beste soorten thee voor het slapen gaan
  by Juglen Zwaan on November 14, 2019 at 12:14 pm

  Goed slapen is van essentieel belang voor je gezondheid. Helaas heeft ongeveer 30% van de mensen last van slapeloosheid, doordat ze niet goed kunnen inslapen, doorslapen of ze ervaren geen kwalitatief goede, diepe en herstellende slaap (1, 2). Kruidentheeën zijn populair als het gaat om ontspanning en rust. Ze worden al eeuwen wereldwijd gebruikt als natuurlijke … Lees verder > Het bericht De 6 beste soorten thee voor het slapen gaan verscheen eerst op aHealthylife.nl – Voeding & gezondheid.

 • Online oefenprogramma helpt bij duizeligheid
  by Redactie on November 11, 2019 at 10:42 am

  Amsterdam UMC heeft een online oefenprogramma ontwikkeld voor de behandeling van chronische duizeligheid. Deze Vertigo Training blijkt een effectieve behandeling. De huisarts-in-opleiding Vincent van Vugt heeft hier onderzoek naar gedaan. In een huisartsenpraktijk is duizeligheid de meest voorkomende klacht. Van Vugt heeft voor zijn onderzoek 300 patiënten met duizeligheid onderzocht. De resultaten zijn afgelopen week… Het bericht Online oefenprogramma helpt bij duizeligheid verscheen eerst op Gezondheidinfo.

 • Natuurlijke remedies tegen tinnitus
  by Juglen Zwaan on November 10, 2019 at 8:57 am

  Oorartsen trekken op dit moment massaal aan de bel, want vele jongeren lopen rond met gehoorschade. De reden is onder meer het gebruik van oortjes en koptelefoons, die harder gezet worden dan het lichaam kan hebben. De gevolgen openbaren zich meestal op latere leeftijd. Een veelvoorkomende klacht is dan tinnitus, oftewel oorsuizen. Iemand met tinnitus hoort … Lees verder > Het bericht Natuurlijke remedies tegen tinnitus verscheen eerst op aHealthylife.nl – Voeding & gezondheid.

 • 11 fabeltjes over vasten en maaltijdfrequentie
  by Juglen Zwaan on November 9, 2019 at 3:41 pm

  Vasten wordt steeds gewoner. Daarbij wordt intermitterend vasten, een voedingspatroon waarbij je afwisselend een tijdje wel en niet eet, vaak gepromoot als wonderdieet. Het kan echter zijn dat niet alles wat je gehoord hebt over de gezondheidseffecten van maaltijden overslaan waar is. Hieronder worden 11 fabeltjes over vasten en maaltijdfrequentie behandeld. 1. Maaltijden overslaan maakt … Lees verder > Het bericht 11 fabeltjes over vasten en maaltijdfrequentie verscheen eerst op aHealthylife.nl – Voeding & gezondheid.

 • Vervuilde maagzuurremmers Ranitidine van de markt gehaald
  by Redactie on November 6, 2019 at 9:10 am

  Alle maagzuurremmers met daarin ranitidine worden teruggeroepen door mogelijke vervuiling met N-Nitrosodimenthylamine (NDMA). De farmaceuten hebben in overleg met het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) en de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) de maagzuurremmers ranitidine teruggeroepen. Ranitidine is zowel via de arts als via de normale drogist of apotheek te verkrijgen. Maagzuurremmers ranitidine NDMA… Het bericht Vervuilde maagzuurremmers Ranitidine van de markt gehaald verscheen eerst op Gezondheidinfo.

 • De meest gezonde en ongezonde beroepen voor de gezondheid
  by Juglen Zwaan on November 5, 2019 at 11:17 am

  Het grootste deel van onze tijd brengen we door op ons werk. Vaak zien we onze collega’s meer dan wie dan ook. Wat gezondheid betreft is het ene beroep echter het andere niet. Sommige banen kunnen je op termijn ziek maken, terwijl andere je gezondheid juist positief kunnen beïnvloeden. Welk werk is nu goed of … Lees verder > Het bericht De meest gezonde en ongezonde beroepen voor de gezondheid verscheen eerst op aHealthylife.nl – Voeding & gezondheid.

 • Koffie versus thee: is een van de twee gezonder?
  by Juglen Zwaan on November 2, 2019 at 12:51 pm

  Koffie en thee zijn overal ter wereld enorm populaire dranken. De meest gewilde theesoort is zwarte thee, met 78% van alle theeproductie en -consumptie (1). Hoewel koffie en thee beide gezondheidsvoordelen hebben, zijn er ook verschillen. In dit artikel worden koffie en zwarte thee met elkaar vergeleken om je te helpen een keuze te maken … Lees verder > Het bericht Koffie versus thee: is een van de twee gezonder? verscheen eerst op aHealthylife.nl – Voeding & gezondheid.

 • Aantal patiënten met huidkanker blijft elk jaar stijgen
  by Redactie on October 31, 2019 at 2:51 pm

  Elk jaar blijft het aantal patiënten met huidkanker stijgen. Dit zorgt voor extra verhoogde druk op ziekenhuizen. In het rapport Huidkanker in Nederland van het Intergraal Kankercentrum Nederland (IKNL) staat dat de stijging zelfs sneller gaat dan de vergrijzing. In het rapport zijn de ontwikkelingen van de afgelopen 30 jaar onderzocht. Volgens de onderzoekers moet… Het bericht Aantal patiënten met huidkanker blijft elk jaar stijgen verscheen eerst op Gezondheidinfo.

 • Diëtisten gesponsord door suikerlobby
  by Juglen Zwaan on October 28, 2019 at 1:26 pm

  Deze week was er in Radar te zien hoe de tentakels van de voedingsindustrie inmiddels tot aan de diëtisten reiken. De uitzending volgde op een rapport van Foodwatch dat onlangs is verschenen. De Nederlandse Vereniging van Diëtisten (NVD) heeft in samenwerking met de suikerindustrie een congres over suiker in onze voeding georganiseerd. Wat er gebeurde, was … Lees verder > Het bericht Diëtisten gesponsord door suikerlobby verscheen eerst op aHealthylife.nl – Voeding & gezondheid.