Health News (NL)

 • 7 gezonde gewoontes voor een lang en vitaal leven
  by Juglen Zwaan on November 28, 2020 at 7:21 am

  Veel mensen staan er niet bij stil dat het hebben van gezonde gewoontes één van de belangrijkste factoren is voor een lang en vitaal leven. Daarom besteden we in dit artikel aandacht aan hoe je je gewoontes onder de loep kunt nemen en optimaliseren, zodat je gezondheid op de lange termijn een enorme boost krijgt. … Lees verder > Het bericht 7 gezonde gewoontes voor een lang en vitaal leven verscheen eerst op aHealthylife.nl.

 • CLA (geconjugeerd linolzuur): een gedetailleerd overzicht
  by Juglen Zwaan on November 21, 2020 at 10:21 am

  Niet alle vetten zijn gelijk. Sommige worden gewoon gebruikt voor energie, terwijl andere krachtig inwerken op de gezondheid. Van geconjugeerd linolzuur (CLA), een vetzuur dat voorkomt in vlees en zuivel, wordt aangenomen dat het verschillende gezondheidsvoordelen heeft (1). Het is ook populair als afslanksupplement (2). Dit artikel onderzoekt het effect van CLA op het gewicht … Lees verder > Het bericht CLA (geconjugeerd linolzuur): een gedetailleerd overzicht verscheen eerst op aHealthylife.nl.

 • Mycotoxines in ons voedsel: alles wat je moet weten
  by Juglen Zwaan on November 20, 2020 at 1:16 pm

  Veel mensen weten niet dat er in ons eten een verborgen ziekmaker kan zitten, de zogenaamde mycotoxines. Mycotoxines zijn schimmelgifstoffen die zeer nadelig op onze gezondheid kunnen werken. Deze stoffen worden geproduceerd door schimmels die in ons eten kunnen voorkomen. Ze zijn niet altijd zichtbaar, maar de effecten op onze gezondheid kunnen groot zijn. In … Lees verder > Het bericht Mycotoxines in ons voedsel: alles wat je moet weten verscheen eerst op aHealthylife.nl.

 • Kunstmatige intelligentie moet kans op IC-heropname verkleinen
  by Redactie on November 17, 2020 at 2:31 pm

  Het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) probeert met kunstmatige intelligentie de kans op een heropname van patiënten op de Intensive Care te verkleinen. Met speciale AI-software wordt de kans op een heropname van een IC-patiënt voorspeld. Dit gebeurt op basis van beschikbare data over IC-opnames. Als de software goed blijkt te werken, dan zullen artsen… Het bericht Kunstmatige intelligentie moet kans op IC-heropname verkleinen verscheen eerst op Gezondheidinfo.

 • Is gedroogd fruit gezond of ongezond?
  by Juglen Zwaan on November 14, 2020 at 2:51 pm

  Er is veel tegenstrijdige informatie over gedroogd fruit. Sommigen zeggen dat het een voedzame, gezonde snack is, terwijl anderen beweren dat het niet beter is dan snoep. Dit is een uitgebreid artikel over gedroogd fruit en hoe dit je gezondheid kan beïnvloeden. Wat is gedroogd fruit? Gedroogde vruchten zijn vruchten waaruit bijna al het water … Lees verder > Het bericht Is gedroogd fruit gezond of ongezond? verscheen eerst op aHealthylife.nl.

 • ‘Zo’n stapel boterhammen, dat is geen optimale voeding’ – NRC
  by Wouter de Heij on November 8, 2020 at 6:55 am

  ‘Zo’n stapel boterhammen, dat is geen optimale voeding’ Gezondheid Van brood ga je dood, was het sentiment een aantal jaar geleden. Volslagen onzin of zat er toch wat in? Martine Kamsma 4 november 2020 Leestijd 4 minuten Foto Getty Images En ineens, rond 2013, was brood het Grote Kwaad. Er verschenen antibroodboeken en antibroodartikelen en… Read More

 • De drie belangrijkste soorten omega 3-vetzuren
  by Juglen Zwaan on November 7, 2020 at 11:04 am

  Omega 3-vetten zijn essentiële vetten met talrijke gezondheidsvoordelen. Er zijn echter verschillende soorten die niet allemaal gelijk zijn. Van de 11 soorten zijn er drie het belangrijkst, namelijk ALA, EPA en DHA. ALA wordt voornamelijk in planten gevonden en EPA en DHA voornamelijk in dierlijke voeding zoals vette vis. Dit artikel gaat gedetailleerd in op … Lees verder > Het bericht De drie belangrijkste soorten omega 3-vetzuren verscheen eerst op aHealthylife.nl.

 • Vitamine D en ons immuunsysteem, hoe ingewikkeld is het? Vooral nu in COVID-tijdperk en in de winter: gewoon extra voldoende slikken. Wetenschappelijke nuance, is niet op zijn plek. Slik dagelijks dus 2000 IE (50ug) of zelfs iets meer. – Food4Innovations (NL) – ir. Wouter de Heij
  by Wouter de Heij on November 2, 2020 at 9:24 pm

  Vitamine D en ons immuunsysteem, hoe ingewikkeld is het? Vooral nu in COVID-tijdperk en in de winter: gewoon extra voldoende slikken. Wetenschappelijke nuance, is niet op zijn plek. Slik dagelijks dus 2000 IE (50ug) of zelfs iets meer. NOVEMBER 2, 2020Geplaatst in UNCATEGORIZED Vorige week was de week-van-de-Vitamine-D leek het wel. Sommige onderwerpen krijgen plotseling… Read More

 • Kefir of Kombucha, welke is gezonder?
  by Juglen Zwaan on October 31, 2020 at 1:28 pm

  De afgelopen jaren heb ik deze vraag regelmatig gekregen, dat is niet zo gek want beide producten zijn gefermenteerd. Fermentatie houdt in dat bacteriën, gisten en andere micro-organismen hebben ingewerkt op de drank. Hierbij worden de suikers omgezet, waardoor deze nauwelijks zijn terug te vinden in het eindproduct. Het grootste verschil tussen traditionele kefir en … Lees verder > Het bericht Kefir of Kombucha, welke is gezonder? verscheen eerst op aHealthylife.nl.

 • De 9 gezondheidsvoordelen van walnoten
  by Juglen Zwaan on October 24, 2020 at 12:40 pm

  We zitten op dit moment midden in oktober en dat betekent dat het weer tijd is om de walnoten te oogsten. Sommige mensen beschikken over een eigen walnotenboom in hun tuin, waardoor zij een overvloed aan walnoten hebben. Wat kun je er allemaal mee en hoe gezond zijn walnoten nu eigenlijk? We bespreken het uitgebreid … Lees verder > Het bericht De 9 gezondheidsvoordelen van walnoten verscheen eerst op aHealthylife.nl.

%d bloggers like this: