Health News (NL)

 • Hoe groene thee je kan helpen af te vallen
  by Juglen Zwaan on May 31, 2023 at 11:20 am

  Groene thee bevat bioactieve stoffen zoals cafeïne en EGCG, die de stofwisseling kunnen stimuleren en vetcellen kunnen afbreken. De meeste onderzoeken naar gewichtsverlies zijn echter gericht op extracten of supplementen van groene thee, niet op de drank zelf. Groene thee is een van de gezondste dranken ter wereld. Het zit vol met antioxidanten en verschillende … Lees verder > Het bericht Hoe groene thee je kan helpen af te vallen verscheen eerst op aHealthylife.nl.

 • Aftakeling brein begint later dan gedacht
  by Juglen Zwaan on May 30, 2023 at 2:16 pm

  Een recent onderzoek suggereert dat onze hersenen langer door ontwikkelen dan we ooit voor mogelijk hielden, en dat de aftakeling veel later optreedt dan eerder werd gedacht. Deze baanbrekende ontdekking werd gedaan door een internationaal team van wetenschappers, waaronder ook onderzoekers van UMC Utrecht, en is gepubliceerd in het gerenommeerde tijdschrift Nature Neuroscience. De menselijke … Lees verder > Het bericht Aftakeling brein begint later dan gedacht verscheen eerst op aHealthylife.nl.

 • 17 natuurlijke tips tegen blaasontsteking
  by Juglen Zwaan on May 27, 2023 at 3:33 pm

  Een paar weken geleden stuurde ik een nieuwsbrief rond over de voordelen van cranberry’s voor de gezondheid. Hierin kwam onder meer de heilzame werking van cranberry’s tegen blaasontsteking aan bod. Naar aanleiding hiervan kreeg ik van meerdere vrouwen die regelmatig door een blaasontsteking worden geplaagd de vraag of ik niet dieper op het thema in … Lees verder > Het bericht 17 natuurlijke tips tegen blaasontsteking verscheen eerst op aHealthylife.nl.

 • Waarom zwarte thee gezonder is dan je denkt
  by Juglen Zwaan on May 20, 2023 at 2:34 pm

  Een tijdje geleden heb ik besloten om minder koffie te gaan drinken en thee een kans te geven. Ik ben nooit dol geweest op thee, ik vond het maar water met een slap smaakje. Inmiddels denk ik daar anders over: ik ben een enorme zoektocht begonnen naar lekkere thee en er blijkt ontzettend veel kaf … Lees verder > Het bericht Waarom zwarte thee gezonder is dan je denkt verscheen eerst op aHealthylife.nl.

 • Zo zet je thee als een expert
  by Juglen Zwaan on May 13, 2023 at 1:20 pm

  Een heerlijk kopje thee kan de winterkou verdrijven, je overdag opladen of je ‘s avonds ontspannen. Om thee te zetten, laat je het trekken in heet water. Het trekken zorgt ervoor dat de smaak en de gezondheidsbevorderende bestanddelen worden onttrokken aan de vaste stoffen die worden gebruikt om thee te maken. In dit artikel wordt … Lees verder > Het bericht Zo zet je thee als een expert verscheen eerst op aHealthylife.nl.

 • Cranberry’s toch wel effectief bij blaasontsteking
  by Juglen Zwaan on May 11, 2023 at 2:50 pm

  Al jaren zijn wetenschappers aan het touwtrekken over de vraag of cranberry’s nu wel of niet tegen blaasontstekingen kunnen werken. Een recente studie lijkt een eind te maken aan dit vraagstuk. Wetenschappers hebben 50 recente onderzoeken op een rij gezet, waarbij zij uiteindelijk de conclusie trokken dat zowel cranberry’s zelf, als sap en supplementen ervan, kunnen … Lees verder > Het bericht Cranberry’s toch wel effectief bij blaasontsteking verscheen eerst op aHealthylife.nl.

 • De 13 gezondste groene bladgroenten
  by Juglen Zwaan on April 29, 2023 at 12:45 pm

  Bladgroenten zijn een belangrijk onderdeel van een gezond voedingspatroon. Ze zitten boordevol vitaminen, mineralen en vezels, maar bevatten weinig calorieën. Een voedingspatroon rijk aan bladgroenten kan tal van gezondheidsvoordelen bieden, waaronder een verminderd risico op obesitas, hartziekten, hoge bloeddruk en mentale achteruitgang (1). Hier zijn 13 van de gezondste groene bladgroenten om in je dieet … Lees verder > Het bericht De 13 gezondste groene bladgroenten verscheen eerst op aHealthylife.nl.

 • Is erythritol gezond of ongezond?
  by Juglen Zwaan on April 22, 2023 at 12:35 pm

  Recent heeft de caloriearme zoetstof erythritol er flink van langs gekregen in de media. Het eten hiervan zou volgens een onderzoek je kans op een hartaanval en beroerte aanzienlijk verhogen. Ik kreeg hier wat vragen over en heb daarom de originele studie erbij gepakt. In eerste instantie schrok ik mij rot, maar bij nader inzien … Lees verder > Het bericht Is erythritol gezond of ongezond? verscheen eerst op aHealthylife.nl.

 • De Dirty Dozen 2023: deze groenten en fruit bevatten het meeste en minste bestrijdingsmiddelen
  by Juglen Zwaan on April 15, 2023 at 8:41 am

  Elk jaar brengt het wetenschappelijk onderzoeksteam van de EWG een update uit met de vastgestelde hoeveelheid aan bestrijdingsmiddelen op groente en fruit. Hieruit volgt dan de bekendmaking van de beroemde Dirty Dozen en Clean Fifteen, die respectievelijk de gewassen met de meeste en minste bestrijdingsmiddelen weergeven. In dit artikel bespreken we de resultaten! Eerst even … Lees verder > Het bericht De Dirty Dozen 2023: deze groenten en fruit bevatten het meeste en minste bestrijdingsmiddelen verscheen eerst op aHealthylife.nl.

 • Mijn boek ‘De voedingswaardewijzer’ ligt in de winkels!
  by Juglen Zwaan on April 13, 2023 at 9:48 am

  Al vele jaren ben ik erg geïnteresseerd in welke voedingsstoffen we in ons voedsel kunnen vinden. Hoeveel vitamines en mineralen zitten er nu werkelijk in de voedingsmiddelen die we in de supermarkt kopen? Om dat te weten te komen heb ik vrijwel alle boeken op dit gebied uit binnen- en buitenland laten overkomen. Telkens weer … Lees verder > Het bericht Mijn boek ‘De voedingswaardewijzer’ ligt in de winkels! verscheen eerst op aHealthylife.nl.

%d bloggers like this: