Health News (NL)

 • 7 voedingsmiddelen en dranken die troebele urine kunnen veroorzaken
  by Juglen Zwaan on July 24, 2021 at 9:24 pm

  Troebele urine is urine die troebel en niet meer doorzichtig is. Het kan het gevolg zijn van vele onderliggende oorzaken, waaronder bepaalde voedingsmiddelen en dranken. Sommige oorzaken van troebele urine zijn onschuldig, terwijl voor andere medische hulp nodig kan zijn. Hier zijn 7 voedingsmiddelen en dranken die troebele urine kunnen veroorzaken. Melk- en zuivelproducten Sommige … Lees verder > Het bericht 7 voedingsmiddelen en dranken die troebele urine kunnen veroorzaken verscheen eerst op aHealthylife.nl.

 • Hoe microbiota je stemming, slaap en stress beïnvloedt
  by Juglen Zwaan on July 23, 2021 at 1:37 pm

  De darmmicrobiota is de gemeenschap van beestjes, waaronder bacteriën, die in onze darmen leven. Het wordt ook wel het “vergeten orgaan” van het lichaam genoemd, vanwege de belangrijke rol die het speelt naast de spijsvertering en de stofwisseling. Misschien heb je gelezen over het belang van een gezonde darmmicrobiota voor gezonde hersenen. Er zijn verbanden … Lees verder > Het bericht Hoe microbiota je stemming, slaap en stress beïnvloedt verscheen eerst op aHealthylife.nl.

 • Hardlopen op muziek helpt tegen mentale vermoeidheid
  by Juglen Zwaan on July 22, 2021 at 11:03 am

  Een recent verschenen studie van de Universiteit van Edinburgh heeft aangetoond dat er bepaalde songs zijn die kunnen helpen tegen mentale vermoeidheid tijdens het hardlopen. De prestaties van hardlopers die naar een zelfgekozen afspeellijst luisterden na het voltooien van  veeleisend denkwerk, waren op hetzelfde niveau als wanneer ze niet mentaal vermoeid waren, vond het onderzoek. … Lees verder > Het bericht Hardlopen op muziek helpt tegen mentale vermoeidheid verscheen eerst op aHealthylife.nl.

 • Wat moet je eten als je antibiotica hebt gehad?
  by Juglen Zwaan on July 21, 2021 at 7:33 am

  Antibiotica behandelen infecties die door bacteriën veroorzaakt worden. Maar ze kunnen ook de goede bacteriën in je darmen vernietigen. Bij sommige mensen leidt dit tot maagklachten en diarree. Dit artikel behandelt de vragen wat je moet eten als je antibiotica hebt gehad en of  probiotica en prebiotica je darmen weer normaal kunnen maken? Een Brits … Lees verder > Het bericht Wat moet je eten als je antibiotica hebt gehad? verscheen eerst op aHealthylife.nl.

 • Je bed is waarschijnlijk niet zo schoon als je denkt – een microbioloog geeft uitleg
  by Juglen Zwaan on July 20, 2021 at 9:21 am

  Er is niets fijner dan in bed kruipen, je in je dekens wikkelen en je hoofd in je kussen nestelen. Maar voordat je het te comfortabel krijgt, wil je misschien weten dat je bed niet zo veel verschilt van een petrischaal. Microbioloog Manal Mohammed, Docent Medische Microbiologie, Universiteit van Westminster legt uit waarom je bed … Lees verder > Het bericht Je bed is waarschijnlijk niet zo schoon als je denkt – een microbioloog geeft uitleg verscheen eerst op aHealthylife.nl.

 • Luchtvervuiling kan zorgen voor slechte schoolprestaties bij kinderen
  by Juglen Zwaan on July 19, 2021 at 8:57 am

  Kinderen die veelvuldig aan luchtverontreiniging worden blootgesteld, hebben mogelijk een grotere kans op moeite met spelling, begrijpend lezen en wiskundige vaardigheden. Ook blijken zij meer moeite te hebben met remmende controle tijdens de late kinderjaren. Deze moeilijkheden met inhibitie in de late kinderjaren bleken een voorloper te zijn van latere academische problemen. Maatregelen die gericht … Lees verder > Het bericht Luchtvervuiling kan zorgen voor slechte schoolprestaties bij kinderen verscheen eerst op aHealthylife.nl.

 • Dankzij deze methode wordt jouw pijn tijdens het zitten verlicht
  by Uitgelicht on July 19, 2021 at 6:00 am

  Pijn in het zitvlak kan erg vervelend zijn. Tijdens het eten, op de bank een filmpje kijken en tijdens werken is de pijn aanwezig. Wat kan nog helpen om deze pijn te verlichten of zelfs volledig laten te verdwijnen? Langdurige en regelmatige pijn in de bilspieren is in veel gevallen de uitkomst van het piriformis… Het bericht Dankzij deze methode wordt jouw pijn tijdens het zitten verlicht verscheen eerst op Gezondheidinfo.

 • Slechtere nachtrust door muziek luisteren voor het slapengaan
  by Juglen Zwaan on July 17, 2021 at 6:39 pm

  Veel mensen luisteren vlak voor het slapen naar muziek, maar staan er niet bij stil dat dit hun slaap kan verstoren. De reden is dat gedeeltes van de muziek in het gehoor kunnen blijven ‘hangen’ en zich telkens ongewild aandienen. Dit kan je uit je slaap houden zeggen onderzoekers. Een stukje tekst of refrein van … Lees verder > Het bericht Slechtere nachtrust door muziek luisteren voor het slapengaan verscheen eerst op aHealthylife.nl.

 • 8 natuurlijke middelen tegen urineweginfecties
  by Juglen Zwaan on July 17, 2021 at 9:30 am

  Urineweginfecties (blaasontstekingen) zijn wereldwijd een van de meest voorkomende soorten bacteriële infecties. Naar schatting krijgen jaarlijks meer dan 150 miljoen mensen een urineweginfectie (1). Het vaakst worden ze veroorzaakt door de E. coli-bacterie, hoewel het soms ook om andere bacteriën gaat. Iedereen kan een blaasontsteking ontwikkelen, maar vrouwen hebben 30 keer meer kans om getroffen … Lees verder > Het bericht 8 natuurlijke middelen tegen urineweginfecties verscheen eerst op aHealthylife.nl.

 • Gezonder eten gunstig voor brein, zelfs op oudere leeftijd
  by Juglen Zwaan on July 15, 2021 at 6:40 pm

  We wisten al dat gezonder gaan eten na je 45e je mentale gezondheid op latere leeftijd sterk ten goede kan komen, maar nieuw onderzoek toont aan dat een gezonder voedingspatroon aannemen ook na je 60e zin kan hebben. Het advies is om meer groente, fruit, zuivel, vis, noten en peulvruchten te eten en de hoeveelheid … Lees verder > Het bericht Gezonder eten gunstig voor brein, zelfs op oudere leeftijd verscheen eerst op aHealthylife.nl.

%d bloggers like this: