Health News (NL)

 • Wat is algenolie, en waarom nemen mensen het?
  by Juglen Zwaan on July 11, 2020 at 2:25 pm

  Als je aan algen denkt, zie je de groenige film voor je die zich soms op vijvers en meren ontwikkelt. Maar je weet misschien niet dat dit zee-organisme ook in laboratoria wordt gekweekt voor zijn unieke olie, die vol zit met omega 3-vetzuren. Deze vetten zijn gekoppeld aan vele gezondheidsvoordelen. Hoewel visolie ook omega 3-vetten … Lees verder > Het bericht Wat is algenolie, en waarom nemen mensen het? verscheen eerst op aHealthylife.nl.

 • Volle melk, onbewerkt vlees, eieren en pure chocolade zijn vetrijke voedingsmiddelen met een complexe matrix die niet geassocieerd worden met een verhoogd risico op hart- en vaatziekten.
  by Wouter de Heij on July 3, 2020 at 6:19 am

  Het blijft al decennia een onderwerp van grote discussie: vet en voeding (en niet te vergeten cholesterol). Ik denk dat er voldoende bewijzen zijn om te veronderstellen dat de waarschuwing tegen verzadigd vet  uit de adviezen gehaald kan worden. Eieren en volle melk (en yogurt!) kunnen prima dus, dit schreef ik vijf jaar geleden overigens… Read More

 • De sportscholen gaan open: moeten we bij nul beginnen of hebben spieren geheugen?
  by Redactie on June 30, 2020 at 1:23 pm

  Woensdag 1 juli gaan de sportscholen na ruim 15 weken weer open. Eindelijk kun je weer op de spinningfiets, de krachtapparaten en aan de gewichten hangen. Maar moet je weer helemaal opnieuw beginnen of ben je snel in vorm door het spiergeheugen? Wanneer je tijdens de lockdown één keer per week een thuistraining hebt gedaan,… Het bericht De sportscholen gaan open: moeten we bij nul beginnen of hebben spieren geheugen? verscheen eerst op Gezondheidinfo.

 • Is het veilig om waterstofperoxide te drinken?
  by Juglen Zwaan on June 27, 2020 at 1:46 pm

  Waterstofperoxide is een heldere, reukloze en kleurloze vloeistof die bestaat uit waterstof en zuurstof. Het is beschikbaar in verdunningen variërend van 3-90%, waarvan sommige soms worden gebruikt als alternatieve gezondheidsremedie. De pleitbezorgers suggereren dat het drinken van een paar druppels waterstofperoxide verdund in water kan helpen bij de behandeling van een aantal ziekten, waaronder diabetes … Lees verder > Het bericht Is het veilig om waterstofperoxide te drinken? verscheen eerst op aHealthylife.nl.

 • Cashewnoten: alles wat je moet weten
  by Juglen Zwaan on June 24, 2020 at 11:05 am

  Door de coronacrisis is de consumptie van cashewnoten wereldwijd drastisch gedaald. De boeren zitten nu met een overschot, dus tijd om deze ‘noot’ in het zonnetje te zetten. Bij mij staan cashewnoten regelmatig op het menu, wat uiteraard niet zonder reden is. In dit artikel kom je alles te weten over cashewnoten. Cashewnoten hebben een zachte … Lees verder > Het bericht Cashewnoten: alles wat je moet weten verscheen eerst op aHealthylife.nl.

 • Rust roest, beweging tijdens een blessure is enorm belangrijk
  by Redactie on June 23, 2020 at 8:12 am

  In Nederland wordt door artsen en fysiotherapeuten nog vaak de behandeling ‘rust’ voorgeschreven bij blessures. Pijn aan de rug? Neem maar rust en pijnstillers. Pijn aan de schouder? Probeer de schouder een paar weken minder te bewegen. Pijn aan de knie gedurende de dag? Probeer wat rustiger aan te doen. Dit zijn veel gehoorde adviezen…. Het bericht Rust roest, beweging tijdens een blessure is enorm belangrijk verscheen eerst op Gezondheidinfo.

 • Mantelzorg in de klem
  by Redactie on June 22, 2020 at 10:54 am

  Steeds meer Nederlanders, nu 4,4 miljoen mensen, helpen een hulpbehoevende naaste. Ze koken voor een familielid, brengen hun geliefde naar de dokter of verzorgen hun bejaarde ouders. Vaak vinden ze dit waardevol om te doen, maar soms is het geven van mantelzorg ook heel zwaar. Woning Sinds de corona pandemie is de wens om in… Het bericht Mantelzorg in de klem verscheen eerst op Gezondheidinfo.

 • 6 Eenvoudige manieren om buikvet te verliezen, gebaseerd op de wetenschap
  by Juglen Zwaan on June 20, 2020 at 7:04 am

  Veel mensen willen graag buikvet verliezen. Buikvet is een bijzonder schadelijk type vet. Onderzoek geeft aanwijzingen dat het sterk verband houdt met ziekten zoals diabetes type 2 en hartziekten (1). Om deze reden kan het kwijtraken van dit vet aanzienlijke voordelen hebben voor je gezondheid en welzijn. Je kunt je buikvet meten door de omtrek … Lees verder > Het bericht 6 Eenvoudige manieren om buikvet te verliezen, gebaseerd op de wetenschap verscheen eerst op aHealthylife.nl.

 • Welke vet of olie is het gezondst om in te bakken?
  by Juglen Zwaan on June 15, 2020 at 11:30 am

  Regelmatig vragen mensen mij welke olie of vet het meest geschikt is om in te bakken. Ik merk in gesprekken dat er ook onder kenners nog wel eens wat oude overtuigingen leven. Om het allemaal nog lastiger te maken: de alternatieve voedingsleer en het Voedingscentrum geven ook nog eens een volledig tegengesteld advies. Er zijn … Lees verder > Het bericht Welke vet of olie is het gezondst om in te bakken? verscheen eerst op aHealthylife.nl.

 • Helpen zuiveldrank met probiotica, kefir en kombucha bij darmklachten?
  by Redactie on June 14, 2020 at 7:55 am

  In de schappen van de supermarkt liggen probiotische zuiveldrankjes die beloven problemen met je darmen te verminderen. Maar zijn deze echt zo gezond? Immunoloog Ger Rijkers van het University College Roosevelt in Middelburg beantwoorde zes vragen hierover op nu.nl. Probiotica, wat is het eigenlijk? Probiotica zijn levende bacteriën die de gezondheid bevorderen wanneer ze voldoende… Het bericht Helpen zuiveldrank met probiotica, kefir en kombucha bij darmklachten? verscheen eerst op Gezondheidinfo.