Health News (NL)

 • Hoe cafeïne de sportprestaties verbetert
  by Juglen Zwaan on October 2, 2022 at 8:40 am

  Cafeïne is een krachtige stof die zowel je fysieke als mentale prestaties kan verbeteren. Een enkele dosis kan de trainingsprestaties, de concentratie en de vetverbranding aanzienlijk verbeteren (1, 2, 3). De U.S. Special Forces gebruiken het zelfs om prestaties en waakzaamheid te verbeteren. Cafeïne is te vinden in veel voedingsmiddelen en dranken, en bijna 90% … Lees verder > Het bericht Hoe cafeïne de sportprestaties verbetert verscheen eerst op aHealthylife.nl.

 • Saturated fat: villain and bogeyman in the development of cardiovascular disease? | European Journal of Preventive Cardiology | Oxford Academic
  by Wouter de Heij on October 1, 2022 at 2:40 am

  AbstractBackground. Cardiovascular disease (CVD) is the leading global cause of death. For decades, the conventional wisdom has been that the consumption of sat — Lees op academic.oup.com/eurjpc/advance-article-abstract/doi/10.1093/eurjpc/zwac194/6691821

 • Is havermelk gezond of ongezond?
  by Juglen Zwaan on September 22, 2022 at 11:34 am

  De laatste tijd ontvang ik regelmatig e-mail met de vraag of havermelk wel zo gezond is. Op social media gaan er verhalen rond dat havermelk je bloedsuiker sterker kan laten stijgen dan cola en dat het hulpstoffen bevat die schadelijk kunnen zijn voor je gezondheid. Met name de havermelk van Oatly krijgt er flink van … Lees verder > Het bericht Is havermelk gezond of ongezond? verscheen eerst op aHealthylife.nl.

 • Kaliumtekort: symptomen en voedingsadviezen
  by Juglen Zwaan on September 17, 2022 at 7:19 pm

  Onlangs is er internationaal veel aandacht geweest voor een grote Nederlandse studie naar het effect van kalium op ons cardiovasculaire stelsel. De conclusie was dat meer kalium in het dieet voor zowel mannen als vrouwen gunstig is, maar dat vooral vrouwen hier extra baat bij hebben. In dit artikel kijken we daarom naar wat kalium … Lees verder > Het bericht Kaliumtekort: symptomen en voedingsadviezen verscheen eerst op aHealthylife.nl.

 • 10 bewezen gezondheidsvoordelen van groene thee
  by Juglen Zwaan on September 10, 2022 at 1:14 pm

  Van groene thee wordt gezegd dat het een van de gezondste dranken ter wereld is. Het zit vol met antioxidanten die vele gezondheidsvoordelen hebben, waaronder: verbeterde hersenfunctie vetverlies bescherming tegen kanker verlaging van het risico op hartziekten Er zijn misschien nog meer potentiële gezondheidsvoordelen. Hieronder worden 10 van deze mogelijke voordelen besproken. 1. Bevat gezonde … Lees verder > Het bericht 10 bewezen gezondheidsvoordelen van groene thee verscheen eerst op aHealthylife.nl.

 • Mysterie hoe alcohol darmbacteriën beïnvloedt ontrafeld
  by Juglen Zwaan on September 5, 2022 at 2:00 pm

  Het drinken van alcohol is op vele manieren schadelijk voor ons lichaam, maar één van de negatieve gevolgen is dat het onze darmflora zeer nadelig kan beïnvloeden. Dit hebben wetenschappers altijd opmerkelijk gevonden, omdat dat de meeste alcohol de darmen niet eens bereikt. Alcohol wordt voornamelijk opgenomen via de mond en maag. Inmiddels is duidelijk … Lees verder > Het bericht Mysterie hoe alcohol darmbacteriën beïnvloedt ontrafeld verscheen eerst op aHealthylife.nl.

 • Grootschalige misleiding over herkomst producten
  by Juglen Zwaan on September 5, 2022 at 1:18 pm

  De Consumentenbond ontdekte dat de grootste supermarktketen van Engeland, Tesco, tegenwoordig namen van niet-bestaande boerderijen gebruikt om waren zoals groenten, fruit en vlees aan de man te brengen. Ruim 70% van de Britten voelt zich door de nepnamen zwaar misleid en wil dat het stopt. Maar de bond vroeg zich af hoe het in Nederland … Lees verder > Het bericht Grootschalige misleiding over herkomst producten verscheen eerst op aHealthylife.nl.

 • 15 voedingsmiddelen die je langdurig verzadigen
  by Juglen Zwaan on September 3, 2022 at 9:10 am

  Wat je eet kan bepalen hoe vol je je voelt, aangezien voedingsmiddelen een verschillend effect hebben op het gevoel van volheid. Zo hoef je om je vol te voelen minder calorieën in te nemen uit gekookte aardappelen of havermout dan uit ijs of een croissant (1). Vullende voeding kan hongergevoel tegengaan en ervoor zorgen dat … Lees verder > Het bericht 15 voedingsmiddelen die je langdurig verzadigen verscheen eerst op aHealthylife.nl.

 • Meergranenbrood in werkelijkheid nog altijd gewoon tarwebrood
  by Juglen Zwaan on September 2, 2022 at 2:01 pm

  In een grote test van de Consumentenbond, is naar voren gekomen dat de zogenaamde meergranenbroden in de supermarkt nog altijd in werkelijkheid tarwebroden zijn. Vóór juli dit jaar mochten bakkers brood met 2 soorten graan als meergranenbrood in de markt zetten, maar inmiddels moeten het er minimaal 3 zijn. Het aandeel tarwe mag van de … Lees verder > Het bericht Meergranenbrood in werkelijkheid nog altijd gewoon tarwebrood verscheen eerst op aHealthylife.nl.

 • Yoga gunstig voor mentale gezondheid van mannen
  by Juglen Zwaan on September 1, 2022 at 2:55 pm

  Mannen die aan yoga doen, hebben hier volgens een recent onderzoek zowel fysiek als mentaal baat bij. De combinatie van ademhalingsoefeningen, meditatie en lichamelijke activiteit werkt enorm positief op de gezondheid. Het is alleen wel een groot probleem dat mannen meestal sterk in de minderheid zijn. Het vraagt veel moed van mannen om de enige … Lees verder > Het bericht Yoga gunstig voor mentale gezondheid van mannen verscheen eerst op aHealthylife.nl.

%d bloggers like this: