Health News (NL)

 • Waaruit bestaat mosterd? soorten, gebruik en zelf maken
  by Juglen Zwaan on March 28, 2020 at 7:43 pm

  Mosterd is de populaire, kant-en-klaar smaakmaker die meestal in een glazen pot zit of in een knijpfles. Hoewel er vele soorten zijn, bevat elke soort in ieder geval hele of gemalen mosterdzaadjes, azijn, water, zout en soms andere ingrediënten. Dit artikel gaat in op de verschillende soorten mosterd, hoe je het kunt gebruiken en recepten … Lees verder > Het bericht Waaruit bestaat mosterd? soorten, gebruik en zelf maken verscheen eerst op aHealthylife.nl – Voeding & gezondheid.

 • Eenvoudige havermout mug-cake ontbijt
  by Redactie on March 24, 2020 at 12:24 pm

  Een mug-cake is een cake in een mok. Het klinkt heel feestelijk, en dat is het ook. Je kunt er eindeloos mee variëren, net waar je op dat moment zin in hebt. En het aller mooiste is nog dat het binnen vijf minuten klaar is. Hoe heerlijk is het om je dag met een heerlijke,… Het bericht Eenvoudige havermout mug-cake ontbijt verscheen eerst op Gezondheidinfo.

 • Wierook schadelijk voor je gezondheid
  by Juglen Zwaan on March 21, 2020 at 3:01 pm

  Recent stond er in de krant dat het branden van wierook even schadelijk is als roken. De bron is de Belgische consumentenorganisatie Test Aankoop. Eind vorig jaar hebben zij dit vastgesteld in een eigen onderzoek. Het branden van wierook wordt in alternatieve kringen in verband gebracht met zuiverheid. Vooral tijdens meditaties, waarbij een diepe buikademhaling wordt … Lees verder > Het bericht Wierook schadelijk voor je gezondheid verscheen eerst op aHealthylife.nl – Voeding & gezondheid.

 • Corona in Nederland? Een op gezondheid gericht live blog over preventie, medicijnen en beter worden in deze COVID-19 crisis.
  by Wouter de Heij on March 21, 2020 at 1:09 pm

  Corona is in Nederland. In de komende weken zal het aantal dragers fors toenemen en spijtig genoeg ook het aantal sterfgevallen. Algemene informatie is te vinden op dit live-blog van Food4Innovations. Maar wat kan je nu doen als je nu nog gezond bent? En wat kan je doen als je je ziekt voelt? #Softpaleo gaat… Read More

 • Glyfosaat in haver: hoe zit dat precies?
  by Juglen Zwaan on March 20, 2020 at 2:59 pm

  De laatste tijd ontvang ik veel vragen over glyfosaat in haver. Amerikaanse onderzoekers hebben bekendgemaakt dat alle door hun geteste haverproducten de onkruidverdelger glyfosaat bevatten. Veel mensen maken zich nu zorgen en vragen zich af of dit ook geldt voor de Nederlandse markt. In dit duiken we erin! Glyfosaat en onze gezondheid Volgens de autoriteiten … Lees verder > Het bericht Glyfosaat in haver: hoe zit dat precies? verscheen eerst op aHealthylife.nl – Voeding & gezondheid.

 • 5 tips om deze tijd van Corona zo leuk en gezond mogelijk te houden
  by Redactie on March 19, 2020 at 10:22 am

  Het leven in Nederland staat op zijn kop door het Coronavirus. De kinderen zijn verplicht thuis en volwassenen moeten thuis werken, als er nog werk voor ze is. Je eigen leven staat even stil, geen gezellige feestjes, geen terras met de eerste voorjaarszon en vooral binnen blijven is het advies. Hoe houd je het leuk?… Het bericht 5 tips om deze tijd van Corona zo leuk en gezond mogelijk te houden verscheen eerst op Gezondheidinfo.

 • Artsenfederatie wil per direct ook gebruik maken van niet-geregistreerde artsen en coassistenten
  by Redactie on March 17, 2020 at 11:23 am

  De Nederlandse Artsenfederatie (KNMG) wil dat er per direct soepeler wordt omgegaan met de BIG wet en de inzet van medische professionals. Zo zouden ook coassistenten en gepensioneerde artsen die niet meer BIG-geregistreerd zijn moeten kunnen worden ingezet tijdens de coronacrisis. De KNMG laat dit weten in een dringend advies aan de Inspectie Gezondheidszorg en… Het bericht Artsenfederatie wil per direct ook gebruik maken van niet-geregistreerde artsen en coassistenten verscheen eerst op Gezondheidinfo.

 • Het coronavirus: voeding, supplementen en praktische tips
  by Juglen Zwaan on March 16, 2020 at 2:38 pm

  Het coronavirus grijpt wereldwijd steeds meer om zich heen. Het virus is bijna overal het gesprek van de dag. De gevolgen zijn overal merkbaar. Voorraden staan onder druk, de financiële sector is onderuitgegaan en vele events worden afgelast. In dit artikel bespreken we het coronavirus uitgebreid. Vooral hoe we ons met voeding, supplementen en praktische … Lees verder > Het bericht Het coronavirus: voeding, supplementen en praktische tips verscheen eerst op aHealthylife.nl – Voeding & gezondheid.

 • 15 voedingsmiddelen die tegen aambeien kunnen helpen
  by Juglen Zwaan on March 11, 2020 at 12:09 pm

  Mensen met aambeien hebben vaak het gevoel compleet gek te worden van de pijn, gevoeligheid, intense jeuk en het bloeden die daarmee gepaard gaan. Deze gezwollen aderen in de anus en het onderste deel van het rectum kunnen gaan uitstulpen of stolsels veroorzaken als ze niet worden behandeld, waardoor soms een operatie nodig is (1, 2). … Lees verder > Het bericht 15 voedingsmiddelen die tegen aambeien kunnen helpen verscheen eerst op aHealthylife.nl – Voeding & gezondheid.

 • Doe mee met de Nationale week zonder vlees
  by Redactie on March 8, 2020 at 2:16 pm

  Start morgen met een week zonder vlees. Sinds enkele jaren voert Isabel Boerdam, oprichter van De Hippe Vegetariër de campagne ‘een week zonder vlees’. Elk jaar wordt deze campagne steeds breder gedragen. Dit jaar promoten steeds meer supermarkten dit initiatief. Ook enkele restaurants hebben de menukaarten aangepast. Flexitariër Minder vlees eten heeft positieve effecten op… Het bericht Doe mee met de Nationale week zonder vlees verscheen eerst op Gezondheidinfo.