Uncategorized

About BOX nv & Food4Innovations. A introduction of Wouter de Heij and the Wageningen ecosystem (The Food Valley) migrating into the sixth wave.

Ondanks – of juist dankzij- mijn chemisch technologisch TU-Delft achtergrond, ben ik al heel wat jaartjes actief in de voedselverwerkende industrie. Technologie is in mijn ogen niet ‘slecht’ en als we technologie op een nette manier inzetten, kunnen we onze wereld een stuk socialer, leuker en duurzamer maken. Bij kwaliteit van leven hoort natuurlijk ook lekker eten en gezond voedsel en een inspirerende omgeving.

Smartness-from-nature combineren met milde verwerkingstechnologien is waar ik dagelijks mee bezig ben. Vernieuwing en open innovatie combineren met slimme zakelijke modellen zal leiden tot nog meer mooiere producten, technieken, diensten en bedrijven. Met technologie die alleen maar leidt tot ‘goedkoper’ of ‘groter’ heb ik iets minder.

De twee onderwerpen die me dag en nacht interesseren zijn:

  1. Voeding, verwerkingstechnologien, voeding & gezondheid, en de maatschappelijk aspecten van het eetsysteem (inclusief duurzame energie).
  2. Innovatiemanagement en -beleid, verandering & vernieuwing, en ondernemerschap en vooral de onderliggende mechanismen en succesfactoren.

Binnen het bedrijf TOP b.v. (onderdeel van BOX NV) waar ik de CEO van ben, hanteren we een paar simpele principes. De (achtergrond)kennis is altijd gratis, over nieuwe ideeën en inzet van personeel maken we wel heldere afspraken vooraf.

Een groot gedeelte van onze tijd proberen we terug te geven aan de maatschappij. Actief meedoen in het maatschappelijk debat -en dus ook op internet via bijvoorbeeld linkedIn hoort daar ook bij.

Ik ben actief op internet via de volgende social media platformen:
Linkedin (mijn profiel staat hier. Linkedin gebruik ik voornamelijk zakelijk)
Twitter (= mijn persoonlijk privé account @deheij).
Facebook (alleen prive!, ik neem niet elke uitnodiging aan).
Pinterest (ook en ‘social cv‘ staat op dezelfde pinterest pagina).

Regelmatig geef ik lezingen over de onderwerpen die me bezighouden. Vaak -maar niet altijd 🙂 – zet ik deze slides op slideshare. Interesse? Kijk hier maar even. Mijn politieke kleur is groen-progressief-liberaal(een soort van ‘groenrechts’), eerste ideetjes wat dat betekent voor ons eetsysteem staan hier. (en overige politieke suggesties staan hier)

Mijn contactgegevens staat op de stite van TOP (ik laat beperkt mijn GSM nummer achter of mijn e-mail adres. Voordat je het weet staat je ergens op een spamlijst). Daarnaast staat een volledige en verkorte CV van mijn op de agrifoodwiki.

PS. Food4Innovations Holding BV (F4I) is tevens de naam van mijn persoonlijke holding. Mijn aandelen in TOP BV, Holland Food Ventures BV (HFV, in afbouw) en BOX NV (BOX, in opbouw) worden beheerd via Food4Innovations Holding BV. Als privé persoon beheer ik 100% van deze aandelen van Food4Innovations Holding BV. Naast mijn activiteiten binnen HFV en BOX heb ik nog wat kleine participaties via Food4Innovations Ventures b.v.

Good company in a journey makes the way seem shorter. — Izaak Walton

 

Leave a Reply

%d bloggers like this: